Emmanuel Macron a fost ales duminică președinte al Franței, potrivit sondajelor de la ieșirea de la vot citate de agențiile internaționale de presă. Candidatul de centru a învins-o detașat, în turul al doilea al alegerilor prezidențiale, pe reprezentanta extremei drepte, Marine Le Pen.

La câteva minute după închiderea urnelor în marile orașe, la orele 18.00 GMT (21.00 ora României), au fost publicate proiecții care îl creditau pe Macron cu circa 65% din voturi, iar pe Le Pen cu 35%, transmite Reuters. AFP a preluat rezultate între 65,5% și 66,1% pentru învingător, respectiv între 33,9% și 34,5% pentru adversara sa.

În circumscripțiile electorale rurale, votarea s-a încheiat cu o oră mai devreme, la 17.00 GMT (20.00 ora României).

Potrivit institutelor de sondare a opiniei publice IFOP și Harris Interactive, absenteismul la vot a fost ridicat, între 25,3% și 27%.