Doi ziariși au fost pedepsiți cu 22 de ani și șase luni, fără reducere pentru publicarea unei fotografii pe coperta unei reviste.

Instanța de judecată aflată la cheremul  regimului Erdogan a decis ca administratorii revistei Nokta (Punct), Cevheri Güven și Murat Çapan, să fie pedepsiți cu 22 de ani și șase luni de închisoare pentru că în anul 2015 au postat fotografia președintele Erdogan de două ori pe coperta revistei.

Ca dovadă, s-a arătat în instanţa pozele de pe copertele revistei Nokta din data 2 Noiembrie 2015 cu titlul ,,Începerea războiului civil din Turcia” și poza copertei din data de 14 Septembrie 2015 în care Erdogan își face selfie în timpul în care  un martir era condus pe ultimul drum.

La invocarea deciziei, Istanța Tribunalului 14 din Istanbul a revendicat că, al doilea administrator a săvărșit infracțiunea de „Instigare publică la rebeliune armată împotriva guvernului Republicii Turcia”.

Instanța a decis arestarea și reținerea a cei doi administratori. Instanța a mai decis că această pedepsă nu poate fi redusă „din motive statutare sau de apreciere”. Revista Nokta a fost închisă,  conform decretelor-legi care au fost publicate după puciul eșuet din 15 Iulie.

Comitetul Instanței a decis  distrugerea a 5187 de exemplare a revistei Nokta din data de 14 Septembrie 2015, 02 Octombrie 2015 și păstrarea câte unui exemplar, drept dovadă.